Ultrakevytlentäminen on kasvava ilmailulaji. Nykyiset ultrakevyet koneet ovat moderneja, hyvin varusteltuja ilma-aluksia, joiden toimintasäde on jopa 1000 kilometriä. Koneiden lentonopeudet ovat 140 km/h – reilut 200 km/h. Nykyaikainen, taloudellinen ja luotettava kalusto tarjoaa yhdessä matalan aloituskynnyksen kanssa houkuttelevan vaihtoehdon perinteiselle moottorilentokalustolle.

Kevyempi vaihtoehto päästä lentämään ovat Trike liitimet. Näissä on yleensä yhdellä tai kahdella istuimella varustettu kolmipyöräinen runko. Myös moottoroidut varjoliitimet (mova) mahdollistavat edullisemman tavan päästä lentämään, eikä näillä lentämiseen tarvita edes lentokenttää. Hyvä pelto tai järven jää riittää. Kerhomme keskittyykin lentotoiminnassa pääasiassa ultrakevyt lentokoneisiin ja Trike liitimiin. 

 

Koulutusta ei kerhomme itse anna, vaan tässä käytetään lähialueella toimivia kouluttajia. Viimeisin ultrakevytkurssi alkoi Lapinlahden ilmailijoiden toimesta talvella 2018. Teoria käytiin Kiuruveden kansalaisopistossa lähiopetuksena. Lentokoulutus alkoi kesällä 2018 ja jatkuu edelleen. Lentokoulutus on tapahtunut pääasiassa Kiuruveden lentokentältä. Ultrakevyt kouluttajia löytyy myös Kuopiosta. Teoriakoulutuksen voi suoritta myös verkossa.

Omaa lentokalustoa ei kerholla ole, vaan kerholaiset ovat hankkineet joko kimppakoneen tai aivan oman koneen.Tällä hetkellä Kiuruveden lentokenttää pitää tukikohtana yksi Apollo Fox ultrakevyt kone ja 4 kpl trike liitimiä.